Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα που τελέστηκαν σε προγενέστερο χρόνο σχηματίσθηκαν δικογραφίες για περιπτώσεις απατών με υποκλοπή τραπεζικών στοιχείων.

Ταχτοποιήθηκαν ως δράστες (7) άτομα, σχηματίστηκαν (6) δικογραφίες για πράξεις που έλαβαν χώρα από τον Μάιο έως και τον Νοέμβριο του 2021, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαιρέθηκε ξεπερνά τις 11.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την επισταμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, οι δράστες έπειθαν τα θύματά τους, είτε να τους αποστείλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για αγορά αντικειμένων και ως έξοδα για παροχή υπηρεσιών, είτε στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών και εν συνεχεία αφού είχαν καταφέρει να  αποσπάσουν και τους κωδικούς που είχαν αποστείλει τα τραπεζικά ιδρύματα, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς των παθόντων. Επίσης, στη μια εκ των περιπτώσεων ο δράστης είχε αποστείλει στην παθούσα παραποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο κατάφερε να αποσπάσει τους τραπεζικούς της κωδικούς.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου