Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στη σύλληψη 39χρονου που ενέχεται σε υπόθεση αρπαγής και παράνομης κατακράτησης.

Πρόκειται για αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας, παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, αρπαγής, παράνομης κατακράτησης και απειλής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς αποτελεί  μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διευκολύνει την παράνομη είσοδο μεταναστών στη Χώρα μας και οργανώνει την περαιτέρω προώθηση, τη μετέπειτα κράτηση χωρίς τη θέλησή τους με απειλές κατά της σωματικής  τους ακεραιότητας, με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (06-06-2022) σε ημιυπόγειο διαμέρισμα περιοχής του κέντρου της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη ο 39χρονος, ο οποίος διαπιστώθηκε να κατακρατά παρά τη θέλησή του αλλοδαπό, προκειμένου ο τελευταίος να καταβάλει χρηματικό ποσό.

Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε στο εν λόγω διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (3) κλειδιά εκκίνησης οχημάτων,
  • Διάφορα κλειδιά οικιών,
  • (4) κινητά τηλέφωνα,
  • (10) κάρτες sim και
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα αλλοδαπών

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της ανωτέρω Διεύθυνσης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου