Στις ΗΠΑ εκδίδεται, με γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, 46χρονος από το Μπαχρέιν, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος, κατηγορούμενος για εμπλοκή σε κύκλωμα εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης.

Οι αμερικανικές Αρχές φαίνεται πως είχαν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα σχεδίαζε να εισάγει στις ΗΠΑ μεγάλο φορτίο ηρωίνης, με αφετηρία τη Νότια Αφρική και τη Μοζαμβίκη. Στις δύο αυτές χώρες είχαν κατασχεθεί προηγουμένως συνολικά 10 κιλά της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας, τα οποία και συνδέθηκαν με τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση.

Κατά πληροφορίες, η Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών παρακολουθούσε τη φερόμενη δράση του 46χρονου, ενώ πράκτορες της Υπηρεσίας εμφανίστηκαν ως υποτιθέμενα μέλη του κυκλώματος και συναντήθηκαν δύο φορές μαζί του, αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα και πέντε μήνες αργότερα στη Θεσσαλονίκη.

Στη δεύτερη συνάντηση συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος και έκτοτε κρατείται. Ο ίδιος αρνήθηκε τα όσα τού αποδίδονται, ισχυριζόμενος ότι εμφανίστηκε στις συναντήσεις ως διερμηνέας. Δήλωσε δε, ότι εργάζεται σε κατασκευαστική εταιρεία στην πατρίδα του, ενώ διά του συνηγόρου του υποστήριξε ότι τα αμερικανικά διωκτικά έγγραφα είναι ελλιπή.

Ο 46χρονος κρατούμενος θα προσφύγει κατά της απόφασης στον Άρειο Πάγο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος του Δημήτρης Στρεβίνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ