Την Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Ξενοφών Σπιταδάκη, την Αναπληρώτρια Γεν. Γραμματέα κα Ιωάννα Τζόβολου και τον Αναπληρωτή Γενικό Έφορο, κ. Κώστα Βεργίτση, στοχεύοντας στη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας και Αλληλοϋποστήριξης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το μνημόνιο συνεργασίας, αποβλέπει, μεταξύ άλλων, στην εκπαίδευση 3.000 βαθμοφόρων προσκόπων, σε όλη την Ελλάδα, στις Πρώτες Βοήθειες από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, στοχεύει στην ανάπτυξη κοινών δράσεων για την διάδοση του εθελοντισμού στους νέους, οι οποίες θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει ο Οργανισμός στην Ελληνική κοινωνία, εστιάζοντας στις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί ο Ε.Ε.Σ. και αποσκοπούν στη διάδοση του Ερυθροσταυρικού ήθους και ύφους αλλά και των υπέρτατων αξιών του ανθρωπισμού, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στις νεαρές ηλικίες.

Από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, κ. Ξενοφών Σπιταδάκης, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει καθημερινά ο Ε.Ε.Σ. στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας, τονίζοντας ότι το εν λόγω Μνημόνιο θα αποτελέσει εχέγγυο  για μία μακροχρόνια και αγαστή συνεργασία.