Πάνω από 40 άνθρωποι αναφέρθηκε χθες Τετάρτη από οικείους τους πως αγνοούνται μετά την πλημμύρα που έπληξε κοινότητα που βρέχεται από ποταμό στα Απαλάχια όρη, στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Κάπου 18 ομάδες έρευνας και διάσωσης, ορισμένες από τις οποίες συμπεριλαμβάνουν δύτες, στάλθηκαν στην περιοχή της Γουάιτγουντ, νωρίτερα χθες, ανέφερε ο Έρικ Μπρίντινγκ, αξιωματικός της αστυνομίας στην κομητεία Μπιουκάναν.

Πάνω από 100 σπίτια στην περιοχή έχουν υποστεί ζημιές, ενώ δρόμοι πλημμύρισαν και γέφυρες παρασύρθηκαν από κατολισθήσεις λάσπης, είπε αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην ίδια συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπρίντινγκ, δεν έχουν επιβεβαιωθεί θάνατοι ή σοβαροί μέχρι στιγμής και οι 44 άνθρωποι που αναφέρθηκε πως αγνοούνται από συγγενείς τους μπορεί να είναι καλά. Επίσημα, πρόσθεσε, δεν θεωρούνται ακόμη «αγνοούμενοι» από τις αρχές, μπορεί απλά να μην έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους λόγω του ότι τα ακραία φαινόμενα διέκοψαν το δίκτυο τηλεφωνίας και την ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της περιοχής.

Ωστόσο ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκλεν Γιάνγκιν κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια, για να επισπευστεί η χορήγηση βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

φωτογραφία αρχείου