Και την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων& Σύσκεψη Εργασίας με Τοπικούς Θεσμικούς Φορείς του Νησιού

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων εργασίας που πραγματοποιεί στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, επισκέφθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το νησί της Κέρκυρας, όπου είχε συνάντηση, εκτός από τη Διεύθυνση, τους εργαζόμενους και τους κρατουμένους του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας, και με θεσμικούς φορείς της νήσου, με θέμα τη διερεύνηση επιλογών κατάλληλου οικοπέδου, προκειμένου να ανεγερθεί νέο, σύγχρονο Κατάστημα Κράτησης στο νησί.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής συζήτησε για τα τρέχοντα ζητήματα της φυλακής με την Διευθύντρια, κα Λ. Σταύρου, τον Αρχιφύλακα και τους εκπροσώπους των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών, ενώ έλαβε λεπτομερή ενημέρωση για τη διαχείριση, την καθημερινότητα και όλες τις δράσεις (εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κλπ.) που λαμβάνουν χώρα στο εν λόγω Κατάστημα Κράτησης.

Εν συνεχεία, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα εκπαίδευσης στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Καταστήματος, να συνομιλήσει με τον αρμόδιο εκπαιδευτικό λειτουργό και τους μαθητές – κρατουμένους και να διαπιστώσει την πολύ καλή δουλειά πού γίνεται στον συγκεκριμένο τομέα.

Ακολούθως, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγο Θ. Αθανασόπουλο, και στον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας, κ. Σ. Σκολαρίκη, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο και τις δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην Κέρκυρα, ιδιαίτερα όσον αφορά την άψογη συνεργασία της με τη διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας.

Τέλος, ιδιαίτερης σημασίας ήταν η σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Βουλευτή Κέρκυρας, κ. Σ.Γκίκα, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας, κας Μ. Υδραίου, και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, κ. Ι. Κοντού, με θέμα την διερεύνηση κατάλληλων επιλογών οικοπέδου για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου Καταστήματος Κράτησης, σε αντικατάσταση του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου και μικρής χωρητικότητας κτιριακού συγκροτήματος. Συμφώνησαν να επανέλθουν σύντομα με συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να προχωρήσει γρήγορα και με διαφάνεια η επίλυση του χρόνιου αιτήματος των θεσμικών φορέων της νήσου.

Προηγούμενο άρθροΈκρηξη σε καφετέρια στο Περιστέρι – Μεγάλες υλικές ζημιές
Επόμενο άρθροΣύλληψη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο Ρέθυμνο