Από την Δευτέρα 5 έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η Πολυεθνική Άσκηση με την επωνυμία «TUWAIQ-03», η οποία έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αεροπορικής Βάσης Prince Sultan της Σαουδικής Αραβίας.

Η «TUWAIQ-03» είναι άσκηση τύπου LIVEX/INVITEX (Live Exercise/ Invitation Exercise), στην οποία οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με Α/Φ C-130 και προσωπικό υποστήριξης από την Πολεμική Αεροπορία, όπως και με προσωπικό από το 865 Τάγμα Εναερίου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ), και εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικά σε ότι αφορά στην εμβάθυνση της Στρατιωτικής Συνεργασίας με την Σαουδική Αραβία.

Στην Άσκηση συμμετείχαν επίσης οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν με 1 Α/Φ C-130H/G από κάθε Χώρα και αντίστοιχο προσωπικό, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Κουβέιτ και το Ομάν με Παρατηρητές.

Κατά την διάρκεια της «TUWAIQ-03» υλοποιήθηκαν τα παρακάτω επιχειρησιακά σενάρια:

● Καταστολή εχθρικής αεράμυνας με την συμμετοχή Μαχητικών Αεροσκαφών από την Σαουδική Αραβία (Suppression of Enemy Air Defense – SEAD).
● Έρευνα και διάσωση μάχης (Combat Search and Rescue – CSAR).
● Ρίψη όλων των κλάσεων εφοδίων (Air Drop).
● Διαδικασίες απογείωσης και προσγείωσης Α/Φ C-130 σε επιχειρησιακό περιβάλλον (Max Effort Take off and Landing).