Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης έπειτα από επισταμένη έρευνα εξιχνίασαν τέσσερις (4) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών οικιών και τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών πινακίδων κυκλοφορίας από οχήματα, πράξεις που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2021 στις περιοχές Θέρμης, Πανοράματος και Ευκαρπίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί 26 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τις έκνομες ενέργειές τους «επιχειρησιακό» όχημα, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές της χώρας για παρόμοια αδικήματα, είτε ενεργώντας κατά μόνας είτε ενταγμένοι σε εγκληματικές ομάδες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου