Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 η 25η εκπαιδευτική σειρά Guest Officers με τη συμμετοχή 8 Guest Officers και 2 συνοδών της EUROPOL.

Η εκπαίδευση υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική κατά το χρονικό διάστημα από 27 έως 31 Μαρτίου 2023.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε ως σκοπό την κατάλληλη προετοιμασία των Guest Officers, προκειμένου να υλοποιήσουν, στο σκέλος του αντικειμένου αρμοδιότητας τους, το Επιχειρησιακό σχέδιο Ελλάδας – EUROPOL για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών και τον εν γένει έλεγχο & διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 5 ημερών, στο οποίο συνέλαβαν καθοριστικά και ουσιαστικά  Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος/ Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατά την έναρξη της εκπαίδευσης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Παλιογιώργος, απεύθυνε χαιρετισμό και ενημέρωσε τους μετεκπαιδευόμενους για τον ρόλο και τις δραστηριότητες της Σχολής, ενώ μετά τη λήξη αυτής ευχαρίστησε τους μετεκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και τους απένειμε αναμνηστικά.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί από ανεμοστρόβιλους και σφοδρές καταιγίδες
Επόμενο άρθροΗμερίδα στο ΑΤΑ με Θέμα «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας»