Διήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες πραγματοποίησε η ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ σε συνεργασία με τον Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το σύνολο των εργαζομένων στα καταστήματα εστίασης της εταιρείας (Μαρίνα café, Πλάτανος, Πολύκεντρο, Πάρκο Γεωργιάδη, Όαση, Δημοτική Πλάζ και Κουμπές).

Στόχος του προγράμματος ήταν, με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, η κατάρτιση των εργαζομένων και οι γνώσεις πρώτων βοηθειών να  ενισχύσουν την αίσθηση της ασφάλειας των επισκεπτών καθώς και του ίδιου του προσωπικού  κατά την διάρκεια παραμονής τους στους χώρους της εταιρείας.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε 5 κεφάλαια εκπαίδευσης:

  • Γενικά για τη βασική υποστήριξη της ζωής
  • Ασφάλεια σκηνής
  • Το θύμα είναι αναίσθητο και αναπνέει κανονικά
  • Το θύμα είναι αναίσθητο και δεν αναπνέει κανονικά
  • Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτής

Βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης ήταν η εξάσκηση όλων των συμμετεχόντων στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι απόκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης, ειδικότητας Ανανήπτη, με ισχύ 5 χρόνια.

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ κα. Στέλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι οι εργαζόμενοι στους χώρους εστίασης  είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχουν γνώσεις πρώτων βοηθειών αφού τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης παρέμβασης αυξάνονται συνεχώς. Στη ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος και η ασφάλεια του. Καλή καλοκαιρινή περίοδο σε όλους!»