Αγαπητοί Συνάδελφοι προς ενημέρωσή σας, ο ΣΕΑΝ Ηρακλείου συμμετείχε στον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και φασισμού και τη λήξη του 2ου Παγκ. πολέμου. Τον Σύνδεσμό μας εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ Εφ Λοχαγός ΥΓ (Ιατρός) κ. Ταμιωλάκης Δημήτρης ο οποίος κατάθεσε στέφανο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.

Με εκτίμηση

Εφ. Λγός ΜΧ

Κρουσταλάκης Παντελής

Πρόεδρος

Περιφέρεια, Αρχές, φορείς τίμησαν την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού 
Η Περιφέρεια Κρήτης, η Αυτοδιοίκηση, Θεσμικοί εκπρόσωποι, Σώματα Ασφάλειας, φορείς, εκπρόσωποι κομμάτων και πολίτες τίμησαν σήμερα την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού 1941-1944 (η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα λήξης του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου).
Στο Ηράκλειο, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, με διοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου παρουσία Αρχών και θεσμικών εκπροσώπων, τελέστηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου Βερνιδάκη. Για το ιστορικό της επετείου μίλησε η  διευθύντρια του 13ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, εκπαιδευτικός, φιλόλογος Αικατερίνη Μικράκη.
Στην συνέχεια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλ. Ελευθερίας τελέστηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο, επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υφυπουργό Αθλητισμού Ελευθέριο Αυγενάκη, τον εκπρόσωπο της Βουλής Χάρη Μαμουλάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Ηρακλείου, Αντιδήμαρχο Μαρίνο Παττακό, τον ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου Αντώνιο Πραγιά, εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής, της 7ης ΥΠΕ, κομμάτων, ενώσεων Αποστράτων και Εφ. Αξιωματικών, αντιστασιακών οργανώσεων και συλλόγων.