Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβιώνει το πρωτοφανές περιστατικό με την αρπαγή τού διευθυντή Γυμνασίου από μέλη της αυτοαπουκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», το Δεκέμβριο του 2021, στο Αιγίνιο Πιερίας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν έντεκα άτομα, μεταξύ αυτών ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και δύο γυναίκες. Τρεις εκ των κατηγορουμένων βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.

Το κατηγορητήριο τούς αποδίδει ότι ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εκείνος έφτανε στο σχολείο και αφού του πέρασαν χειροπέδες, τον μετέφεραν διά της βίας σε κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου τελικά συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, στο σχολείο υπήρχε αναβρασμός το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν τότε λόγω του κορονοϊού.

Περιγράφοντας το περιστατικό ο γυμνασιάρχης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ήρθαν δέκα άτομα με βήμα στρατιωτικό μέσα στο σχολείο και με περικύκλωσαν», ενώ το σκηνικό καταγραφόταν με κινητό τηλέφωνο. «Ένιωσα τρομοκρατημένος» συνέχισε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «εξευτελισμού στο πρόσωπο ενός δημόσιου λειτουργού της Παιδείας». «Κανείς δεν μού ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν» πρόσθεσε.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.