Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην οδική ασφάλεια που επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, με τη συνεργασία των πολιτών και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θέτει ως στόχο την πρόληψη και την καταστολή επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Για το λόγο αυτό, συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες χθες (15-05-2023), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε ελέγχους φορτηγών οχημάτων που κινούνταν στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και βεβαίωσαν συνολικά (197) παραβάσεις, οι οποίες αφορούσαν:

  • 120 σε παραβίαση ορίου ταχύτητας,
  • 74 σε οδηγούς & μεταφορικές επιχειρήσεις για ωράρια φορτηγών και ταχογράφους και
  • 3 διάφορες άλλες παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στο κέντρο της πόλης, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν (346) παραβάσεις παράνομης στάθμευσης, εκ των οποίων οι (160) αφορούν σε παράνομη στάθμευση δικύκλων και Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια.

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Νομού.