Το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος σε  συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει  του  προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών κατά την αντιπυρική περίοδο του 2023, διοργάνωσε στις 15 και 16 Μαΐου 2023, το 1ο   Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, που θα ασκήσουν καθήκοντα ως Διοικητικοί Σύνδεσμοι (ΔΙ.ΣΥ) ξένων αποστολών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αμφιθέατρου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σε αυτό συμμετείχαν αποκλειστικά Εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος  οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα ώστε να λάβουν μέρος ως Διοικητικοί Σύνδεσμοι, στην διάρκεια της προεγκατάστασης έτους 2023.

Γενικότερα, ο ρόλος των Αξιωματικών και Διοικητικών Συνδέσμων στο πεδίο των επιχειρήσεων είναι σημαντικός για την πλήρη αξιοποίηση της ξένης αποστολής στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Την έναρξη του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου πραγματοποίησε ο Προϊστάμενος του Κλάδου  Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, Υποστράτηγος Π.Σ. Αθανάσιος Μπαλάφας και ο Συντονιστής των Συνδέσμων Αξιωματικών Αντιπύραρχος Βασίλειος Μπίκας, που είχε και την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος.

Ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης στο σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε την χρησιμότητα και την μεγάλη σημασία του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν οι Εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος στο πλευρό των Συνδέσμων Αξιωματικών των Ξένων Αποστολών, οι οποίοι θα ενώσουν και εφέτος, τις δυνάμεις τους με τους Έλληνες πυροσβέστες στο πεδίο. Στη συνέχεια ο Υπαρχηγός του Σώματος, πραγματοποίησε την απονομή του σακιδίου και του γιλέκου που θα φέρουν στη διάρκεια της αποστολής τους, οι Εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ως Διοικητικοί Σύνδεσμοι (ΔΙ.ΣΥ) ξένων αποστολών.