Στην συνάντηση της υποομάδας των δασικών πυρκαγιών της Διεθνούς Ένωσης Πυροσβεστών CTIF, που φιλοξενήθηκε στο Trogir της Κροατίας, εκπροσωπήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι 10 Ευρωπαϊκών χωρών και συγκεκριμένα από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ελβετία, την Σλοβενία, την Τσεχία, την Βουλγαρία και την Κροατία.

Το πλαίσιο των εργασιών της επιτροπής αφορούσε σε θέματα διαχείρισης κρίσιμων και καταστροφικών πυρκαγιών και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε επαγγελματικούς και εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, στην Αεροπορική βάση των Canadair και των Air-Tractor αλλά και στο υπό κατασκευή εκπαιδευτικό κέντρο πυροσβεστών.

Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, συμμετέχει ενεργά στις συνεδριάσεις των επιτροπών της CTIF και  έχει αντίστοιχα φιλοξενήσει στη χώρα μας τις εργασίες της  που αφορούν στην καλύτερη κατανόηση και συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας των πυροσβεστών, των συνθηκών του επιχειρησιακού περιβάλλοντος και της ανταλλαγής των εμπειριών και της γνώσης από συμβάντα σε όλο τον κόσμο.  Στην συγκεκριμένη επιτροπή των δασικών πυρκαγιών,   το Πυροσβεστικό Σώμα εκπροσωπήθηκε από την Αντιπύραρχο Ζησούλα Ντάσιου, αξιωματικό του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) και νυν γραμματέα της συγκεκριμένης επιτροπής της CTIF και από τον Τμηματάρχη Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης & Εναέριας Επιτήρησης της Διεύθυνσης Δασοπυρόσβεσης του Α.Π.Σ. ,  Αντιπύραρχο Ιωάννη Κουινέλη.

Η συγκεκριμένη συνάντηση,  η οποία διεξήχθη στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, με ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών που αποτελεί πλέον μονόδρομο στην από κοινού αντιμετώπιση των καταστροφών.

Προηγούμενο άρθροΔιάσωση 37 μη νόμιμων μεταναστών από νησίδα του ποταμού Έβρου
Επόμενο άρθροΣε ισχύ το αναθεωρημένο Π.Δ  για την «υγειονομική περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και των μελών των οικογενειών τους»