Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, από την Τετάρτη 17 έως και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, συμμετείχε στη Σύνοδο Αρχηγών Ναυτικού Ευρωπαϊκών Κρατών (Chiefs οf European Navies – CHENS 2023), που διοργανώθηκε από το Ναυτικό της Ιρλανδίας, στην πόλη Κορκ.

Η Σύνοδος CHENS, αποτελεί ένα ανοικτό forum επικοινωνίας που αποσκοπεί στην προώθηση της συνεργασίας και στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ναυτικών.

Τους Αρχηγούς υποδέχθηκε ο Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων της Ιρλανδίας, Commodore Michael Malone, ενώ την έναρξη της Συνόδου κήρυξε ο Υπουργός Άμυνας της Ιρλανδίας κ. Micheàl Martin. Το βασικό θέμα της φετινής CHENS ήταν οι Ναυτικές Εφαρμογές Αναδυόμενων και Ανατρεπτικών Τεχνολογιών (Naval Implementation of Emergent and Disruptive Technologies).

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τους ομολόγους του από το Βουλγαρικό, το Ρουμανικό, το Γαλλικό, το Ολλανδικό και το Ιταλικό Ναυτικό, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας.

Η επόμενη Σύνοδος CHENS 2024 προγραμματίζεται να διεξαχθεί στην Σλοβενία.