Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν  αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου σε συνεργασία με το  Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης χθες (27.06.2023) το πρωί οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς ανωτέρω Υπηρεσιών σε ορεινή περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε μια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σαράντα εννέα δενδρύλλια κάνναβης, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,5 μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας εντοπίστηκε να πηγαίνει ο ημεδαπός και να προβαίνει σε καλλιεργητικές εργασίες και συνελήφθη. Κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

φωτογραφίες Γ.Δ.Α.Π Κρήτης