Την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ) στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΣ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ» στην Πάχη Μεγάρων, όπου τον υποδέχτηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

Αρχικά, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στις εγκαταστάσεις συντήρησης του 2ου Συγκροτήματος Ενδιάμεσης Συντήρησης Αεροπορικού Υλικού (2ο ΣΕΣΑΥ) όπου ενημερώθηκε για το πτητικό έργο, την εκπαίδευση του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού, καθώς και για την συντήρηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ιπτάμενων μέσων.

Συνομίλησε με τους μηχανικούς του 2ου ΣΕΣΑΥ και εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την εργώδη προσπάθειά τους, προκειμένου τα ιπτάμενα μέσα να τηρούνται στην μέγιστη επιχειρησιακή τους ετοιμότητα. Παράλληλα, επισήμανε την τεράστια συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων με την διάθεση 12.500 ατόμων, μέσων και υλικών για την πρόληψη, επιτήρηση, κατάσβεση και παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Στην συνέχεια, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις συντήρησης του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) και συνομίλησε με τους μηχανικούς, και το προσωπικό υποστήριξης εδάφους, τους οποίους συνεχάρη για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν στην συντήρηση των Ελικοπτέρων (Ε/Π) CH-47D (CHINOOK), προκειμένου να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στην εκτέλεση αποστολών αεροπυρόσβεσης. Εκεί συνάντησε και το πλήρωμα Ελικοπτέρου που μόλις είχε προσγειωθεί μετά την συμμετοχή του στον Έβρο, το οποίο συνεχάρη και ευχαρίστησε για την καταλυτική συνδρομή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ακολούθως, μετέβη στο Διοικητήριο του 4ου ΤΕΑΣ, όπου συνομίλησε με τους χειριστές των ιπτάμενων μέσων και με το προσωπικό της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ που συνδράμει στις αποστολές κατάσβεσης, στους οποίους εξέφρασε τα συγχαρητήρια για την εξαιρετική απόδοση στο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, ανταποκρινόμενοι στις υψηλές απαιτήσεις, αγγίζοντας πολλές φορές τα όρια των φυσικών τους αντοχών.

Κλείνοντας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επισήμανε την σπουδαιότητα της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων ασφαλείας καθώς και την συνεχή επαγρύπνηση κατά την διάρκεια της εκτέλεσης των αποστολών τους και τόνισε ότι ο αγώνας που δίνουν αδιάκοπα τις τελευταίες ημέρες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.