Πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Κω, ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, να προσεγγίζει και να αποβιβάζει ικανό αριθμό ατόμων στην ακτή περιοχής Ψαλιδίου ν. Κω, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ακολούθησε καταδίωξη όπου το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού με σκοπό τη διαφυγή του θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .

Στη συνέχεια το Τ/Χ σκάφος κατάφερε τον εμβολισμό του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πρωραίο τμήμα του, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές χωρίς να επηρεαστεί η αξιοπλοΐα του, ενώ το Τ/Χ σκάφος ανετράπη και βυθίστηκε.

Ο μοναδικός επιβάτης και χειριστής του Τ/Χ σκάφους περισυνελέγη καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στη μαρίνα ν. Κω όπου συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κω.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.