Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, παρέστη το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης, για την συμπλήρωση 80 ετών από τη Σφαγή περίπου 8.000  Ιταλών αιχμαλώτων της Μεραρχίας Άκουι από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, στην Κεφαλονιά. Ο κ. Οικονόμου υποδέχθηκε την ιταλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υπουργό Άμυνας, Γκουίντο Γκροσέτο.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο Διοικητής ΚΕΤΧ Ταξίαρχος Ευάγγελος Τούντας,  ο οποίος εκπροσώπησε τις ελληνικές  Ένοπλες Δυνάμεις,  ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων  της Ιταλίας Ναύαρχος Giouseppe Cavo Dragone,  η Πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα, Πατρίτσια Φαλτσινέλι, ο σημερινός Διοικητής της ιστορικής Μεραρχίας,  καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της Εθνικής Ένωσης της Μεραρχίας Άκουι, που εκπροσώπησε και τους συγγενείς τωνπεσόντων Ιταλών.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων της Μεραρχίας Άκουι, στο Αργοστόλι.

Προηγούμενο άρθροΟ Ε.Ε.Σ. τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς (16/10)
Επόμενο άρθροΝέα παράταση για την διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής των υποψηφίων Εθελοντών Πυροσβεστών Π.Σ. 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς 2023-2024