Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέπτεται το Λονδίνο, όπου άνοιξε χθες, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, τις εργασίες του Ελληνο – Βρετανικού Συμποσίου 2023, με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Βιωσιμότητα στην Ευρώπη».

Τις εργασίες του Συμποσίου άνοιξε επίσης από βρετανικής πλευράς, με ομιλία του, ο Υπουργός Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ασφάλεια, το Κλίμα και το Περιβάλλον, Graham Stuart.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στις παγκόσμιες προκλήσεις ασφαλείας, στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς, που καταδικάζονται από τη Διεθνή Κοινότητα και τη χώρα μας. Ανέδειξε επίσης τον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Στη συνέχεια ο Έλληνας Υπουργός μετέβη στο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον νέο ομόλογό του, Grant Shapps.

Η επίσκεψη του κ. Δένδια ολοκληρώνεται σήμερα, όταν και είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου, αρμόδια για θέματα ‘Αμυνας.

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Μετανάστευσης -Ασύλου: Προσκλήσεις ενδιαφέροντος θέσεων εργασίας
Επόμενο άρθροΙδιοκτήτης μίνι μάρκετ συνελήφθη επειδή πουλούσε αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης λάδι