Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διακριβώθηκε η δράση ομάδας ατόμων, τα οποία δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις οικιών και οχημάτων σε περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά.

Πρόκειται για τρία άτομα ελληνικής καταγωγής, τα οποία το βράδυ της 11ης Οκτωβρίου 2023 παραβίασαν μπαλκονόπορτα διαμερίσματος πρώτου ορόφου στον Κολωνό και μπήκαν στο εσωτερικό του με σκοπό την κλοπή.

Ωστόσο η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περίοικο ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν τα δύο άτομα εξωτερικά του σπιτιού και το τρίτο στο εσωτερικό του. Μάλιστα τα άτομα στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, απορρίπτοντας διαρρηκτικό εργαλείο και μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών με λάμα 17 εκατοστών.

Στη συνέχεια τα άτομα ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2022, είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων – κλοπών σε οικίες και οχήματα.

Συγκεκριμένα, παραβίαζαν κεντρικές πόρτες ή μπαλκονόπορτες διαμερισμάτων, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, αφαιρούσαν χρυσαφικά, κοσμήματα, συσκευές και άλλα τιμαλφή και διέφευγαν με οχήματα. Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δεκαπέντε  περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και μία σε όχημα, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- κλοπές κατά συναυτουργία και για παράβαση των νόμων για την αποδεικτική ισχύ των ταυτοτήτων και για τα όπλα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της καρδιάς-Εκδήλωση από την Περιφέρεια Κρήτης στη Πλ. Ελευθερίας
Επόμενο άρθροΕθελοντική αιμοδοσία στο Ηράκλειο Κρήτης