Ένας άμαχος σκοτώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από ρωσική αεροπορική επίθεση στη νότια ουκρανική περιφέρεια της Χερσώνας, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ολεκσάντρ Προκούντιν.

«Περίπου στις 07:20, ο εχθρός έριξε μια τηλεκατευθυνόμενη βόμβα σε κατοικημένη περιοχή της πόλης (Μπερισλάβ). Έπληξε μια κατοικία. Δυστυχώς ένας 42χρονος τραυματίσθηκε θανάσιμα», ανέφερε ο Προκούντιν μέσω της εφαρμογής Telegram.

Σύμφωνα με τον Προκούντιν, κατά τις τελευταίες 24 ώρες οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 35 αεροπορικές επιθέσεις στην περιφέρεια της Χερσώνας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την υποχρεωτική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά από τα τρία διοικητικά τμήματα της περιφέρειας της Χερσώνας λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών.

Εξάλλου μια κρίσιμης σημασίας εγκατάσταση υποδομής στην περιφέρεια Χμελνίτσκιι της δυτικής Ουκρανίας υπέστη ζημιές στη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

«Στην περιοχή Σεπέτιβκα, ως αποτέλεσμα της κατάρριψης εχθρικών αεροπορικών στόχων, (οι στόχοι) συνετρίβησαν στο χώρο μιας κρίσιμης σημασίας εγκατάστασης υποδομής», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο Σέχιι Τιούριν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφέρειας Χμελνίτσκιι.

Ο ίδιος δήλωσε πως από το ωστικό κύμα της έκρηξης επλήγησαν εγκαταστάσεις, κτίρια κατοικιών και οχήματα ενώ τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν μέσω του Facebook πως αεροπορικές δυνάμεις κατέστρεψαν και τα 11 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Ουκρανίας.

Το Ρόιτερς επισημαίνει πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές αυτές.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μετέβη στη ζώνη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία για να επιθεωρήσει ένα διοικητήριο και να συνομιλήσει με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Σοϊγκού έφθασε με ελικόπτερο στο διοικητήριο «Βοστόκ», στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το στρατό. Στον υπουργό υποβλήθηκε έκθεση για την τρέχουσα κατάσταση στο μέτωπο, καθώς και για την εκπαίδευση των ρωσικών ειδικών μονάδων που είναι αρμόδιες για τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ο υπουργός είχε επίσης συνομιλίες με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους σχετικά με τις προετοιμασίες για το χειμώνα σε ό,τι αφορά τις στολές και τον εξοπλισμό θέρμανσης για τους στρατιώτες, προσθέτουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, χωρίς να διευκρινίσουν πότε πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροAστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Επόμενο άρθροΣ. Μισέλ: Ανάγκη αποφυγής επικίνδυνης περιφερειακής κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή