Άμεσα συνελήφθη στις 21 Νοεμβρίου 2023  το απόγευμα στις Σέρρες, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, για τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας στις Σέρρες.

Ειδικότερα, νωρίτερα της ίδιας ημέρας, συνεργός του προσποιούμενος τον αστυνομικό, τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη ημεδαπή και ισχυρίστηκε ότι ο γιος της προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο παιδί και της ζήτησε χρήματα δήθεν για να αποφύγει τις συνέπειες του τροχαίου.

Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 12.500 ευρώ και 5 χρυσές λίρες αξίας 2.500 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο συλληφθείς και τα οποία εντοπίστηκαν σε όχημα που οδηγούσε και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Όπως διαπιστώθηκε, την ίδια ημέρα μαζί με συνεργούς του, προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμη δύο ηλικιωμένες γυναίκες στις Σέρρες, στις οποίες τηλεφώνησαν με το πρόσχημα ότι οι κόρες τους έχουν τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζονται χρήματα δήθεν για να υποβληθούν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποσπάσουν οτιδήποτε.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ενέχονται σε ακόμη μία περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένης γυναίκας την 16η Νοεμβρίου 2023 σε περιοχή της Ημαθίας, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι η κόρη της προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.