Οι ισχυροί άνεμοι σαν φαινόμενο της φύσης απαιτούν ιδιαίτερα προσοχή, καθώς ο άνεμος είναι επικίνδυνος όταν διασχίζετε σημεία όπως αυτοκινητόδρομους, κλπ. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε στο δρόμο και να είστε ασφαλείς εάν συναντήσετε ισχυρούς ανέμους.

  1. Προβλέψτε τις ριπές ανέμου: Προσέξτε ιδιαίτερα όταν οδηγείτε σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε ισχυρούς ανέμους (όπως γέφυρες) ή όταν το δελτίο καιρού προβλέπει δύσκολα καιρικά φαινόμενα.
  2. Παρατηρήστε μεγαλύτερα οχήματα: Προσέξτε ιδιαίτερα τα μεγάλα οχήματα στο δρόμο, όπως   τα λεωφορεία και τα ρυμουλκούμενα οχήματα. Είναι πιο επιρρεπή σε ισχυρούς ανέμους και οι οδηγοί μπορεί να έχουν δυσκολίες να παραμείνουν στις λωρίδες τους.
  3. Κρατήστε με σταθερή λαβή το τιμόνι: Διατηρείστε τα δύο χέρια στο τιμόνι σε περίπτωση που ο άνεμος αρχίσει να κινεί το όχημά σας, ειδικά εάν οδηγείτε ένα μεγάλο όχημα ή ρυμουλκείτε κάποιο άλλο.

Επίσης, σε κάποια σημεία, όπως σε γέφυρες, ή ανοίγματα μέσα από ορεινές διαδρομές, αλλά και εκτεθειμένα σημεία – πχ δίπλα στη θάλασσα, οι  άνεμοι είναι πιο ισχυροί. Πάντως, σε πολλούς αυτοκινητοδρόμους, οι φωτεινές πινακίδες – προειδοποιούν τους οδηγούς για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή.