Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνολικά έξι   κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στις 29-04-2023  το μεσημέρι, ένας ημεδαπός, σε περιοχή της Ανθήλης Φθιώτιδας.

Σε βάρος του, καθώς και αγνώστου αριθμού συνεργών του, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως διακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 29-01 έως 28-04-2023, ο ανωτέρω ενέχεται στη διάπραξη  6  κλοπών και  2 αποπειρών κλοπών από σπίτια, σε περιοχές του Γοργοποτάμου, Νέου Κρικέλλου, Μοσχοχωρίου και Δαμάστας Φθιώτιδας.

Πιο συγκεκριμένα ο συλληφθείς, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών του, χρησιμοποιώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, μετέβαιναν σε σπίτια, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και αφού παραβίαζαν κύριες εισόδους ή μπαλκονόπορτες αυτών, προέβαιναν στην αφαίρεση χρηματικών ποσών, χρυσαφικών – κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (33.000) ευρώ.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση των ανωτέρω εγκληματικών πράξεων.

Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

φωτογραφία αρχείου