Ο Γιώργος Ανδρουλάκης, με καταγωγή από το χωριό Χάρακα του Ηρακλείου, είναι ο Επικεφαλής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 και Ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1997 και αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού το 2001. Μετά την ολοκλήρωση της αεροπορικής του εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ το 2002, τοποθετήθηκε σε αεροσκάφη Α-7E Corsair στην 116ΠΜ/335 Μοίρα ενώ το 2004 μετακινήθηκε στην 115ΠΜ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2005 υπηρετεί στην 343 Μοίρα.

Διακρίθηκε ανάμεσα σε δεκάδες έμπειρους πιλότους σε διεθνή διαγωνισμό επίδειξης με μαχητικά αεροσκάφη που διοργανώθηκε στην αεροπορική βάση του Payerne στην Ελβετία.

Με το F-16 της ελληνικής ομάδας «ΖΕΥΣ» F/16 Solo Display, ο Σμηναγός Γιώργος Ανδρουλάκης κατάφερε με το εντυπωσιακό δεκάλεπτο πρόγραμμα του να δείξει με τον καλύτερο τρόπο σε ολόκληρη την Ευρώπη τις εξαιρετικές δεξιότητες και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση της Ελληνικής Αεροπορίας.

Ο Κρητικός πιλότος συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς και κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό την τόσο ιδιαίτερη και εξαιρετικά σημαντική κατηγορία της ελληνικής αεροπορίας αλλά και την σχετικά νέα Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (γνωστή και ως F-16 Demo Team).

αναδημοσίευση από uniquecreta