Κατόπιν συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας και του Τμήματος Ασφαλείας Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κρωπίας:

  • πρωινές ώρες της 2-5-2023, 24χρονος ημεδαπός,
  • πρωινές ώρες της 12-4-2023, 27χρονος ημεδαπός
  • μεσημβρινές ώρες της 10-4-2023, 43χρονος αλλοδαπός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Να θυμίσουμε ότι, το Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας και το Τμήμα Ασφαλείας Μαρκοπούλου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής χειρίστηκαν προανακριτικά δύο περιστατικά πυροβολισμών που έλαβαν χώρα διαδοχικά στις 1-4-2023 το πρωί σε Κορωπί και Μαρκόπουλο με επακόλουθο τον τραυματισμό 27χρονου ημεδαπού που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Κρωπίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 27χρονου και τριών ημεδαπών (ηλικίας 58, 31 και 24 ετών) για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επιπροσθέτως σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών (ηλικίας 27, 24, 22 και 35 ετών), 43χρονου αλλοδαπού και άγνωστου δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, την 10:20 ώρα της 1-4-2023 η πρώτη ομάδα των τεσσάρων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο 27χρονος που τραυματίστηκε λίγο αργότερα, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και μετέβησαν σκόπιμα σε σπίτι στο Κορωπί.

Κατά την άφιξη στο εν λόγω σπίτι, μπήκαν στον αυλή της φέροντας πυροβόλα όπλα, ενήργησαν πυροβολισμούς κατά αυτής και στη συνέχεια διέφυγαν με το ίδιο αυτοκίνητο.

Κατά την έρευνα και εξέταση του σπιτιού στο Κορωπί από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκαν οπές στους τοίχους από βολίδες και από το σημείο περισυλλέχθηκαν(9) κάλυκες και (8) βολίδες.

Έπειτα, την 11:30 της ίδιας ημέρας η άλλη ομάδα των έξι κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο 24χρονος ιδιοκτήτης της οικίας στο Κορωπί που είχε βληθεί νωρίτερα, κατευθύνθηκαν προς την οικία του 27χρονου στο Μαρκόπουλο και ανέμεναν σε κοντινό σημείο έχοντας στην κατοχή τους πυροβόλα όπλα.

Τη στιγμή που ο 27χρονος έφτανε κοντά τους, και ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του μαζί με οικείο του πρόσωπο, δέχτηκε πυροβολισμούς από την ομάδα των έξι ατόμων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον καρπό του από βολίδα.

Μετά τη διαφυγή των ατόμων, ο 27χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου μετά την εξέταση του από τους αστυνομικούς, συνελήφθη για τα προαναφερθέντα αδικήματα.

Από την αυτοψία στον ανωτέρω χώρο στο Μαρκόπουλο, διαπιστώθηκαν (9) οπές στο αυτοκίνητο και περισυλλέχθηκαν (2) κάλυκες.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο 27χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή μόλις ολοκληρωθεί η νοσηλεία του.

φωτογραφία αρχείου