Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς έπειτα από καταγγελία για κλοπή από σπίτι στην περιοχή της Καλαμαριάς, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πρόκειται για 36χρονο αλλοδαπό και 33χρονο ημεδαπό, οι οποίοι από κοινού με συνεργό τους μπήκαν με αντικλείδι σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσαν τρία αντρικά ρολόγια, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους, καθώς επίσης κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες ως όχημα προσέγγισης στο σημείο της κλοπής.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες μαζί με 38χρονο αλλοδαπό συνεργό τους, από 25-03-2023 έως 04-05-2023 προέβησαν σε εννέα (9) επιπλέον διαρρήξεις οικιών στις περιοχές Ευόσμου, Κορδελιού, Σταυρούπολης και Θεσσαλονίκης, στις οποίες εισέρχονταν με τη χρήση αντικλειδιών.

Η λεία τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ρουχισμού, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 14.400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου