Νέες συμβάσεις συνεργασίας με 5 ελληνικές εταιρείες, στο πλαίσιο του σχεδίου Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής (HIP) του Naval Group στο πρόγραμμα φρεγατών FDI HN (Ελληνικό Ναυτικό, υπέγραψε χθες, στην έκθεση DEFEA στην Αθήνα, η Naval Group.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι συμβάσεις αυτές καταδεικνύουν τη δέσμευση της Naval Group να αναπτύξει και να δομήσει μια ισχυρή συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία.

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής της Naval Group ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 κατά την έναρξη του προγράμματος FDI HN. Με τις συμβάσεις που υπογράφηκαν χθες στη DEFEA, οι δραστηριότητες της HIP περιλαμβάνουν πλέον περισσότερες από 60 ελληνικές εταιρείες, με θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης και οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα. Οι νέες συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα στην έκθεση της ΔΕΦΕΑ αφορούν:

 – Salamis Shipyards & Engineering: δραστηριότητες προεξοπλισμού σε μπλοκ κύτους τόσο για Ελληνικές όσο και Γαλλικές FDI.

 – THEON, εταιρεία του EFA Group:  δραστηριότητες οπτοηλεκτρονικών στο πρόγραμμα FDI HN μέσω ενός από τους κύριους συνεργάτες μας SAFRAN

 – MEVACO: αρκετές νέες συμβάσεις για την παραγωγή και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού των FDI

 – PRISMA: παραγωγή εξαρτήματος ναυτικών όπλων

  – MALLIONDA: νέες δραστηριότητες που αφορούν συγκολλητές και τεχνίτες σωληνώσεων στο ναυπηγείο της Naval Group στο Lorient.

Ενίσχυση της βιομηχανικής ναυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα 

Η Naval Group και η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία χτίζουν μια μακροχρόνια συνεργασία που καθημερινά καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων και την ικανότητά της να παρέχει εξοπλισμό και υπηρεσίες πολύ υψηλής ποιότητας. Στόχος της Naval Group είναι να αναπτύξει περαιτέρω το αποτύπωμά της στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών με την ελληνική βιομηχανία, την έρευνα και τους ακαδημαϊκούς εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό, η Naval Group επιδιώκει να διευρύνει τη συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της, από την οποία θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλα προγράμματα και μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς.
Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής τη Naval Group   θα συμβάλει στην κατασκευή και την υποστήριξη του προγράμματος FDI HN αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυτικού βιομηχανικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Η δομημένη και μακροπρόθεσμη συνεργασία που εφαρμόζει η Naval Group θα ενισχύσει την παραγωγή στην Ελλάδα αλλά και τη δυνατότητα αντιμετώπισης μελλοντικών αναγκών.

Η συμμετοχή της Naval Group στη DEFEA στην Ελλάδα

Από χθες 9 Μαΐου έως και τις 11 Μαΐου 2023, η Naval Group θα έχει σημαντική παρουσία στη δεύτερη διοργάνωση της DEFEA, της Άμυντικής Έκθεσης της Αθήνας  που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η Naval θα παρουσιάσει τις προτάσεις της και τις τεχνολογίες των πλοίων επιφανείας της, μέσω των φρεγατών FDI και των κορβετών Gowind ® , και τις καινοτόμες δυνατότητες της σε πολεμικά πλοία. Η ελληνογαλλοβιομηχανική συνεργασία θα βρεθεί στο επίκεντρο με αρκετές εκδηλώσεις και υπογραφές υπεργολαβιών στο πλαίσιο του προγράμματος FDI HN.
Το περίπτερο της Naval θα βρίσκεται στο Hall 2 booth E6, στο Metropolitan Expo Athens!