Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, την Κυριακή 07 Μαΐου 2023, παρέστη στην τελετή απονομής επάθλων στους νικητές του αγώνα ιστιοδρομιών με την επωνυμία «ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2023», στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ). Στην τελετή απονομής παρέστησαν μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), πλήθος φίλων της ιστιοπλοΐας καθώς και ο Αναστάσιος Παστρικάκης, απόγονος της οικογένειας του πρώτου πεσόντα Ναυτικού Δοκίμου Ιωάννη Παστρικάκη.

Ο αγώνας διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τη ΣΝΔ, με την συνδρομή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς (ΙΟΠ) και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ). Χορηγοί του αγώνα ήταν ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΑ/ΣΝΔ) και ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).

Στο πλαίσιο της τελετής, ο Αρχηγός ΓΕΝ βράβευσε το πλήρωμα της ΣΝΔ, το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση στην «Ρεγκάτα Ναυτικών Ακαδημιών» και τη δεύτερη θέση στην «Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα» που έλαβε χώρα στο Λιβόρνο της Ιταλίας.