Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 η Ε.Α.Α.Σ. πραγματοποίησε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΘΑ με συγκεκριμένα αιτήματα, όπως έχουν πολλάκις κοινοποιηθεί στα μέλη μας και στον κ. ΥΕΘΑ. Σχετικό υπόμνημα παρεδόθη από τα μέλη του Δ.Σ. στον απόστρατο της Π.Α κ. Αθανάσιο Βάλαρη, Δντη του Γραφείου του κ. ΥΕΘΑ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, λόγω απουσίας των κ. ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ.

Ο κ. Βάλαρης μας διαβεβαίωσε ότι ο κ. ΥΕΘΑ θα δεχόταν το ΔΣ της ΕΑΑΣ, την Τρίτη ή Τετάρτη μετά την Κυριακή του Πάσχα. Αμέσως μετά το Πάσχα επιχειρήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τους κ. Παναγιωτόπουλο και κ. Βάλαρη, προς επιβεβαίωση της συνάντησής μας, αλλά αμφότεροι όχι μόνον δεν ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις μας, αλλά ούτε και μας ενημέρωσαν αντιστρόφως για τυχόν αντικειμενικές δυσκολίες πραγματοποίησης της συνάντησης. Οπότε ολόκληρη η Εβδομάδα Διακαινησίμου παρήλθε και η δέσμευση του κ. ΥΕΘΑ δεν έχει υλοποιηθεί, παρά τις μέχρι σήμερα προσπάθειές μας.

Η διάλυση της Βουλής, λόγω των εθνικών εκλογών της 21/5/23, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή ελαφρυντικό για τη συνεχιζόμενη περιφρόνησή μας από την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, διότι το κράτος, όπως έχει δηλώσει ο κ. Πρωθυπουργός, έχει συνέχεια και λειτουργεί.

Η ΕΑΑΣ δεν εγκαταλείπει τον αγώνα, για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας, με κορυφαία διεκδίκησή μας την εφαρμογή της ισονομίας που απορρέει από το Σύνταγμα της Ελλάδος. Την ύστατη αυτή στιγμή και αφού μετήλθαμε όλων των μέσων που μας παρέχει ο νόμος, το μόνο όπλο για να ανταποδώσουμε την αναίτια περιφρόνησή τους προς εμάς, είναι η ψήφος μας στις εθνικές εκλογές.

Είναι δεδομένο ότι τα μέλη της Ενώσεως σε όλη την επικράτεια, εν όψει των επερχομένων εθνικών εκλογών, έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», ώστε τα κόμματα να λάβουν το μήνυμα, από τη συσσωρευμένη αγανάκτηση για την εις βάρος μας μεροληπτική συμπεριφορά από την πολιτεία και την απαξίωση του κλάδου από τους εκάστοτε κρατούντες, οι οποίοι διαχρονικά έχουν διαχωρίσει τους ε.α. αξιωματικούς σε «πατρίκιους και πληβείους», ανάλογα με τον κλάδο προέλευσής τους και συστηματικά αρνούνται τον διάλογο με έναν ιστορικό θεσμικό φορέα, που εκπροσωπεί χιλιάδες αποστράτους αξιωματικούς.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων