Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καλλονής, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Ερεσού – Αντίσσης, δέκα  περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε Ιερούς Ναούς και ένα σπίτι, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο επτάμηνο περίπου, σε περιοχές της Δυτικής Λέσβου.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές και συνελήφθησαν στις 11-05-2023  στην Καλλονή της Λέσβου, τρία   άτομα – ημεδαποί ( 2  άνδρες και γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής (κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση).

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες μεσημβρινές ώρες στις 11-05-2023, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν σπίτι στην περιοχή της Φίλιας στη Λέσβο, ενώ κατά την προανακριτική διαδικασία διακριβώθηκε ότι ενέχονται σε εννέα ακόμη περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε Ιερούς Ναούς στη Δυτική Λέσβο, απ’ όπου αφαίρεσαν κατά περίπτωση χρηματικά ποσά και παγκάρι.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες κατά το χρόνο διάπραξης των έκνομων ενεργειών, ενώ η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 3.000  ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής.

φωτογραφία αρχείου