Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, το πρωί, ημερίδα με θέμα: «Προστασία της οικογένειας και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας», που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της οικογένειας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Σπύρο ΣΚΛΑΒΟ, απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Χρήστος ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ.

Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από τους :

  • Αστυνόμο Β΄ Καπετανίδου Κωνσταντίνα, Επικεφαλής του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στου Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, με αντικείμενο εισήγησης: «Ο ρόλος των επιχειρησιακών γραφείων ενδοοικογενειακής βίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας»,
  • Αστυνόμο Β’ Καλλιόπη Γκούρμη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο εισήγησης: «Νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας- ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για την ορθή διαχείριση των περιστατικών»,
  • Υπαστυνόμο Β΄ Νικοπούλου Βασιλική, ψυχολόγος της Διεύθυνσης Αστυνομίας, με αντικείμενο εισήγησης: «Ενδοοικογενειακή Βία: Προκλήσεις και Τεχνικές επικοινωνίας» και
  • κ. Αναστασία Ζδράλη, κοινωνική λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο εισήγησης: «Το δίκτυο υποστηρικτικών δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών».

Την ημερίδα παρακολούθησαν ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, καθώς και προσωπικό Διευθύνσεών της Γ.Α.Δ.Θ, που χειρίζονται θέματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ τίμησε με την παρουσία της η Βουλευτής, κ. Έλενα Ράπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006.