Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης έπειτα από τη σύλληψη αλλοδαπού για απόπειρα διάρρηξης σπιτιού στην περιοχή του Νέου Ρυσίου οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον διαρρήξεων σπιτιών και κλοπών οχημάτων που έλαβαν χώρα στις περιοχές των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού, από τον Ιούνιο έως το Δεκέμβριο του 2022.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 37χρονου αλλοδαπού και 47χρονου ομοεθνή συνεργού του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι προέβησαν σε πέντε διαρρήξεις οικιών από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς επίσης αφαίρεσαν και τρία αυτοκίνητα, τα οποία εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Να θυμίσουμε ότι, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, απογευματινές ώρες  στις 14-12-2022, κλήθηκαν να επιληφθούν σε περιστατικό απόπειρας κλοπής στην περιοχή του Ρυσίου. Άμεσα προσέτρεξαν στο σημείο, όπου εντόπισαν ακινητοποιημένο με τραύμα από σφαίρα, 37χρονο αλλοδαπό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο προαναφερόμενος άντρας διέρρηξε σπίτι συγκροτήματος κατοικιών και αμέσως μετά, την ώρα που περιεργαζόταν παράθυρο υπόγειου υπνοδωματίου διπλανής κατοικίας, έγινε αντιληπτός από τον 39χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος έβαλε εναντίον του με καραμπίνα που κατείχε νόμιμα.

Ο αλλοδαπός άντρας προσπάθησε να διαφύγει από την περίφραξη του οικοπέδου, πλην όμως δεν τα κατάφερε λόγω τραυματισμού του στο πόδι από την προαναφερόμενη βολή.

Σε έρευνα του χώρου και της ευρύτερης περιοχής εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και κλεμμένο όχημα που χρησιμοποίησε ο 37χρονος προκειμένου να προσεγγίσει τους στόχους του.

Σταθμός του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματισμένο άντρα σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύθηκε φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο κρατουμένων.

Παράλληλα, συνελήφθη και ο 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, καθώς σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

φωτογραφία αρχείου