Από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο αστυνόμευσης του νομού, πρώτες πρωινές ώρες χθες (09-06-2023), συνελήφθη άτομο που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για αλλοδαπό, ηλικίας 19 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, επικίνδυνης οδήγησης, απείθειας, οδήγησης άνευ άδειας ικανότητας οδήγησης, βίας κατά υπαλλήλων, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, καθώς και για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, κοντά στην περιοχή του Δενδροποτάμου, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον προαναφερόμενο, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, παραβίασε ερυθρούς σηματοδότες και στη συνέχεια επιχείρησε επικίνδυνους ελιγμούς κινούμενος επί της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς Κατερίνη.

Επιπλέον στην προσπάθεια του να διαφύγει, προκάλεσε φθορές στις μπάρες των διοδίων Μαλγάρων και Αιγινίου. Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή πλησίον του Αιγινίου και το άτομο συνελήφθη παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ διαπιστώθηκε, επιπλέον, πως το όχημα είχε κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο από περιοχή της Αττικής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και το ανωτέρω όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, θα αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

φωτογραφία αρχείου