Οι κλοπές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, δυστυχώς  αυξάνονται όλο και περισσότερο και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν έχει να κάνει με το αν το αυτοκίνητό σας είναι παλιό ή καινούργιο.

Και όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, έτσι εξελίσσουν και οι κλέφτες τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

Συνήθως, για έναν επαγγελματία κλέφτη αρκούν κάποια δευτερόλεπτα για να μπει μέσα σε ένα αυτοκίνητο που έχει ήδη επιλέξει να κλέψει. 

Μην αφήνετε  τίποτα σε κοινή θέα μέσα στο αυτοκίνητο και κυρίως, συσκευές αξίας όπως υπολογιστές, κινητά, navigators, κάποια εξωτερική οθόνη κ.λπ. Αν δεν μπορείτε να τα έχετε μαζί σας, τοποθετήστε τα μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Παρκάρετε  το αυτοκίνητό σας σε καλά φωτισμένους δρόμους, κατά προτίμηση απ’  όπου περνά κόσμος και  σε σημεία που το έχετε ξαναπαρκάρει και δεν έχει γίνει κάποιο περιστατικό κλοπής.

Κάθε φορά που βγαίνετε από το αυτοκίνητο, κλειδώστε το καλά. Ελέγξτε όλεςτις πόρτες και το πορτ-μπαγκάζ εάν δεν έχει κεντρικό κλείδωμα, ενώ ελέγξτε και το ότι όλα τα παράθυρα είναι κλειστά. Προσέξτε επίσης να μην αφήνετε το αυτοκίνητο με το κλειδί στη μίζα, όταν π.χ. βγαίνετε για να χαιρετίσετε έναν φίλο ή μπαίνετε σε ένα μίνι μάρκετ για μια γρήγορη αγορά.

Μην αφήνετε  ποτέ πολύτιμα αντικείμενα στο πορτ-μπαγκάζ, ενώ ιδίως όταν παρκάρετε σε πολυσύχναστους δρόμους, προσέξτε να μην αφήσετε κάποια τσάντα, λάπτοπ κ.λπ. στο χώρο αποσκευών, γιατί κλέφτες μπορεί να παρακολουθούν και να σπάσουν το αυτοκίνητο για να το πάρουν.

Παρότι τέλος, πιο πιθανό ένα αυτοκίνητο είναι να κλαπεί όταν είναι παρκαρισμένο στο δρόμο, πολλοί κλέφτες δεν διστάζουν να το κλέψουν και μέσα από ένα γκαράζ, μια πυλωτή πολυκατοικίας κλπ..Δώστε λοιπόν μεγάλη έμφαση στην πόρτα του γκαράζ. Αν το γκαράζ είναι κλειστό μια καλή πόρτα αλουμινίου θα βοηθήσει, ενώ εάν είναι ανοιχτό-πυλωτή, οπωσδήποτε χρειάζεται μια πόρτα που κλειδώνει ή κλείνει ηλεκτρικά, ενώ σε κάθε περίπτωση βοηθούν και τα υψηλά κάγκελα που δεν θα επιτρέψουν στον κλέφτη να μπει μέσα στο χώρο.