Η τελετή θεμελίωσης του υπό ανέγερση νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στις Σέρρες, πραγματοποιήθηκε παρουσία του τ. Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται επί των οδών Ολυμπίου, Λογγίνου & πεζοδρόμων, της Π.Ε. Εργατικών Κατοικιών της Δημοτικής ενότητας Σερρών του Δήμου Σερρών και έχει επιφάνεια Ε= 1.817,79 τ.μ. m².

Το χώρο ανέγερσης εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών, σε θέση κοντά στη νότια είσοδο της πόλης και με σύντομη πρόσβαση από και προς την περιαστική οδό. Το κτιριακό συγκρότημα του Πυροσβεστικού Σταθμού θα αποτελείται από δύο στατικά ανεξάρτητα κτίρια, εκ των οποίων το ένα θα αποτελείται από Ισόγειο και το δεύτερο από: Υπόγειο, Ισόγειο, Α’ όροφο και Β’ όροφο. Τα δύο κτίρια θα συνδέονται μεταξύ τους και θα αποτελούν ενιαίο σύνολο λειτουργικά.

Την τελετή θεμελίωσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Κοσμίδης, ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν Σερρών Πύραρχος Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο διοικητής της Π.Υ. Σερρών Ανδρέας Θεοδωρίδης, οι προϊστάμενοι των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Σερρών καθώς και Πυροσβέστες της Π.Ε. Σερρών.