Ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε ΔΩΡΕΑΝ Συνάντηση Γονέων στο πλαίσιο του Έργου SafeNet, που υλοποιεί. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:00, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές αυστηρά έως την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, 09:00 -17:00. 

Η Συνάντηση θα είναι διάρκειας τριών (3) ωρών και θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στα γραφεία του Φορέα (Οδός Μεραμβέλου 56-πλησίον Ατλαντίς).

Λόγω των περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής/πληροφορίες: Ελένη Γερακάκη-Κοινωνική Επιστήμονας-Ειδικός Ψυχικής Υγείας: 2810242121 και 6974301011, [email protected]

Το Έργο SafeNet επιδιώκει να δημιουργήσει δίχτυ ασφάλειας απέναντι στη διαδικτυακή βία,  φέρνοντας σε επαφή γονείς και εκπαιδευτικούς για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά χρήσης των ψηφιακών εργαλείων και τους κινδύνους που ελλοχεύουν ως προς την άσκηση συμπεριφορών βίας ή/και κακοποίησης μέσω Διαδικτύου. Κύριος σκοπός του Έργου και της σειράς των Συναντήσεων είναι να ενημερωθούν γονείς και εκπαιδευτικοί στην αναγνώριση σημαδιών βίας μέσω Διαδικτύου, να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα της ψηφιακής πραγματικότητας και να γνωρίσουν όλους τους τρόπους πρόληψης, αντιμετώπισης και καταπολέμησης της βίας. Παρέχεται, παράλληλα, απευθείας υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους που έχουν υποστεί διαδικτυακή βία μέσω της ιστοσελίδας safenetproject.eu. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Active Citizens Fund Greece.

Ας σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες σε προηγούμενες Ομάδες Γονέων του  SafeNet επισήμαναν ότι μπόρεσαν να εκφράσουν τους   προβληματισμούς   τους   και   να   γνωρίσουν   τρόπους αντιμετώπισης της διαδικτυακής βίας και της προβληματικής χρήσης του Διαδικτύου. Αναδείχθηκε, επίσης, η ανάγκη εξοικείωσης των γονιών με τα ψηφιακά κοινωνικά μέσα, σε συνάρτηση με το φυσικό περιβάλλον του παιδιού. 

Το Πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους 13,5 εκ. €, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του Προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr