Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, δεκαεννέα κλοπές, αξίας περίπου 90.000 ευρώ, που διαπράχθηκαν σε αντλιοστάσια και αγροτεμάχια στην Ακράτα Αιγιαλείας.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και τεσσάρων συνεργών του.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος με τους συνεργούς του από τις 23 έως και τις 26-5-2023, σε περιοχή της Ακράτας, μετέβησαν δυο φορές σε αντλιοστάσιο και προκαλώντας εκτεταμένες φθορές, αφαίρεσαν (90) μέτρα καλώδια, (10) χάλκινες γέφυρες, μεγάλο μέρος χάλκινων καλωδίων και εξαρτημάτων από ηλεκτρολογικούς πίνακες, (1) μια γεννήτρια και (1) συσκευή συγκόλλησης, συνολικής αξίας (85.000) ευρώ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκαν ακόμη δεκαεπτά περιπτώσεις κλοπών σε αγροτεμάχια σε περιοχές της Ακράτας, που διαπράχθηκαν φέτος τον Μάιο μέχρι και την 18-6-2023, κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν συνολικά (36) μετρητές νερού, (100) σιδερένιες μπετόβεργες, (5) μεταλλικές βάνες, (1) αλέτρι και (1) λιπαντήρα, συνολικής αξίας (3.165) ευρώ.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των κλοπών και μεταφοράς των κλοπιμαίων.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για τέλεση ομοειδών αξιόποινων πράξεων, ενώ του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων.

φωτογραφία αρχείου