Ελεύθερος υπό τον όρο να παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο προκειμένου να απεξαρτηθεί από το διαδίκτυο, αφέθηκε  χθες, ο 16χρονος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι κατείχε και διέθετε προς πώληση, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ο κατηγορούμενος μαθητής Λυκείου απολογήθηκε στην 7η τακτική ανακρίτρια, αρνούμενος τις κατηγορίες που τού καταλογίζονται. Κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι το επίμαχο υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) είτε το βρήκε αναρτημένο, είτε το «κατέβασε» από το Διαδίκτυο. Σχετικά με την πώληση φωτογραφιών (έναντι 5 ευρώ έκαστη, όπως αναφέρεται στη δικογραφία) φέρεται να ανέφερε ότι τις διέθεσε σε αστυνομικό – χρήστη του διαδικτύου, που παρουσιάστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής, χωρίς να γνωρίζει την πραγματική του ιδιότητα, στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας για τη φερόμενη δράση του.

Ο ανήλικος, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διώκεται για κοινολόγηση σε τρίτα πρόσωπα και ανάρτηση σε κοινή θέα και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υλικού που αφορά στη γενετήσια ζωή, με περιουσιακό όφελος (κατ’ εξακολούθηση), κατοχή, προσφορά και πώληση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω πληροφορικών συστημάτων (κατ’ επάγγελμα).

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει κι άλλες περιπτώσεις ανηλίκων για ανάλογες πράξεις.