Η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποίησε χθες (22-06-2023), συντονισμένες δράσεις περιμετρικά του ΑΠΘ, στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας, περιμετρικά εγκαταστάσεων σταθμού υπεραστικών λεωφορείων και σε διάφορα σημεία της πόλης, κατά τις οποίες συνελήφθησαν  13 άτομα.

Αναλυτικότερα, στοχευμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες,  στους περιβάλλοντες χώρους της Ροτόντας και του ΑΠΘ, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ημεδαπών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Από την περεταίρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος ενός εξ’ αυτών εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης  5 ετών, για ληστεία.

Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών δυτικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση περιμετρικά εγκαταστάσεων σταθμού υπεραστικών λεωφορείων, κατά την οποία εντόπισαν και συνέλαβαν ένα άτομο που κατείχε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ελέγχων σε διάφορες περιοχές του Νομού και με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν, το τελευταίο 24ωρο, έντεκα  ακόμη άτομα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι και οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.