Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) η απονομή πτυχίων στους αποφοιτήσαντες του 2ου κύκλου του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο «Διοίκηση στην Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία».

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» Υποναύαρχος ε.τ. Πάνος Λασκαρίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά (ΠΑΠΕΙ) κ. Μ. Σφακιανάκης, ο Κοσμήτορας της ΣΝΔ κ. Ν. Μελανίτης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑΠΕΙ κ. Ι Θεοτοκάς, μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού της ΣΝΔ, απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, μέλη της ευρύτερης Ακαδημαϊκής, Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς συγγενείς και φίλοι των αποφοιτησάντων.

Το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο «Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία» (Marine Science & Technology Management), συνδιοργανώνεται από την ΣΝΔ και το ΠΑΠΕΙ. Ο σκοπός του εν λόγω προγράμματος είναι η προαγωγή της επιστήμης και της έρευνας στον τομέα της Ναυτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, καθώς και η προετοιμασία και εκπαίδευση εξειδικευμένων και ικανών επιστημόνων, ερευνητών και επαγγελματιών, για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας στο χώρο των ναυτικών και θαλασσίων δραστηριοτήτων. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από Εξωτερική Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου και του επιχειρηματικού κόσμου της Ναυτιλίας.