Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 22-6-2023, στην περιοχή της Νίκαιας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 48χρονος ημεδαπός για κλοπή, εξύβριση, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, την 20-6-2023 ο κατηγορούμενος πήγε σε κατάστημα εμπορίας και επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών στη Νίκαια και παρέδωσε για επισκευή κινητό τηλέφωνο, το οποίο ισχυρίστηκε στον υπάλληλο ότι ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο.

Στη συνέχεια, στο κατάστημα πήγε άλλος άνδρας που δήλωσε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω κινητού, το οποίο είχε κλαπεί από την κατοχή του και εντόπισε την τοποθεσία του μέσω συστήματος γεωεντοπισμού.

Αφού ο ανωτέρω απέδειξε με τα απαραίτητα στοιχεία ότι το κινητό τηλέφωνο είναι δικό του, την κλοπή του οποίου δεν είχε δηλώσει στις Αρχές, ο υπάλληλος του καταστήματος του το παρέδωσε.

Έπειτα, ο κατηγορούμενος μετέβη εκ νέου την 22-6-2023 στο κατάστημα και όταν διαπίστωσε ότι το κινητό είχε παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, εξύβρισε τον υπάλληλο και τον απείλησε με χειροβομβίδα.

Κλήθηκαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που ακινητοποίησαν τον 48χρονο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά.

Η χειροβομβίδα κατασχέθηκε και έχει αποσταλεί προς εξέταση στην αρμόδια υπηρεσία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

φωτογραφία ΕΛ.ΑΣ