Την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Λάρνακας, η τελετή διαβεβαίωσης των ανδρών Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) της 13ης Εκπαιδευτικής Σειράς, στην παρουσία των οικογενειών τους, του Βοηθού Επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς, Υποστράτηγου Θεόδωρου Λοΐζου και του Διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχου Ιωάννη Γιαννακού.

Οι άντρες ΣΥΟΠ, αφού παρακολούθησαν την Βασική Εκπαίδευση στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως, θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους σε επιχειρησιακά αντικείμενα και θα τοποθετηθούν στις Μονάδες για εκπαίδευση στις ειδικότητες τους.

Στην Ημερήσια Διαταγή του, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ανέφερε ότι πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που ενισχύουν την Εθνική Φρουρά μέσω του θεσμού των Συμβασιούχων Οπλιτών. Τους κάλεσε επίσης, να τιμήσουν με αίσθημα ευθύνης τη στολή και το εθνόσημο τους και να υπερασπιστούν την ελευθερία και ακεραιότητα του νησιού μας, κάτι που θα επιτύχουν με τον υψηλό επαγγελματισμό, το ήθος, την προσήλωση στο καθήκον και την συνεχή εκπαίδευση. Καταλήγοντας τους καλωσόρισε στην Εθνική Φρουρά και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο τους ξεκίνημα.

Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού Εθνικής Φρουράς της 23 Ιουνίου 2023