Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 19 έως 25 Ιουνίου 2023 σε ολόκληρη την επικράτεια, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 36.922 άτομα και  27.613  οχήματα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

  •  606 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
  •  1.693 προσαγωγές,
  •  12 κατασχέσεις και  423 ακινητοποιήσεις οχημάτων,
  •  7.417 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
  •  625 λοιπές παραβάσεις.

Παράλληλα, ύστερα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Θέρμης, σχηματίστηκαν 8 δικογραφίες σε βάρος 11 ατόμων κατηγορούμενων για 7 περιπτώσεις κλοπών και 1 διακεκριμένης φθοράς.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν.