Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, βραδινές ώρες στις 25-6-2023 στην περιοχή της Γλυφάδας, από αστυνομικούς που εκτελούσαν πεζή περιπολία, 16 χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, 14 και 17 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Γλυφάδας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για ληστεία και βία κατά υπαλλήλων. Για τα ίδια αδικήματα αναζητείται και άγνωστος συνεργός τους.

Ειδικότερα, νωρίτερα από τη σύλληψή τους, οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν με βία από το λαιμό 14χρονου ανηλίκου χρυσή αλυσίδα και τράπηκαν σε φυγή.

Το θύμα ενημέρωσε τους αστυνομικούς που περιπολούσαν κοντά στο σημείο που έγινε η ληστεία, οι οποίοι άμεσα ξεκίνησαν να αναζητούν τους δράστες.

Μετά από λίγο, εντόπισαν τους τρεις κατηγορούμενους , οι οποίοι μόλις είδαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να διαφύγουν, αρνούμενοι να ακολουθήσουν τις εντολές τους.

Κατά την ακινητοποίηση τους, οι δράστες τραυμάτισαν τους αστυνομικούς, στην προσπάθειά τους να ματαιώσουν τη σύλληψή τους.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου προέκυψε ότι νωρίτερα είχαν ενεργήσει ακόμα μία πανομοιότυπη ληστεία σε βάρος ανηλίκου, αφαιρώντας αλυσίδα από το λαιμό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.