Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις επίσημες εκδηλώσεις «Μιαούλεια 2023» που διοργανώνει ο Δήμος Ύδρας προς τιμήν του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην επιμνημόσυνη δέηση και στην κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια, μετέβη στον Προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού απ’ όπου έγινε ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμήν των ναυμάχων του 1821.

Ο κ. Στεφανής συμμετείχε επίσης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ύδρας, στην αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα, την πυρπόληση της οθωμανικής ναυαρχίδας και τα δρώμενα υπό τον τίτλο: «Εις ενός μόνου Έλληνος…».

Σε δήλωσή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει:

«Κάθε χρονιά στο τέλος Ιουνίου τιμούμε έναν από τους Μεγάλους Έλληνες που αγωνίστηκαν για τη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας. Ήταν καθοριστική η δράση του Ανδρέα Μιαούλη σε όλη τη διάρκεια της Επανάστασης. Ήταν το πρόσωπο, το οποίο ένωσε τις ναυτικές δυνάμεις των Ελλήνων και χάρη στη ναυτοσύνη του κατήγαγε νικηφόρες επιτυχίες έναντι των Οθωμανών.

Για όλους μας, το πύρωμα της καρδιάς του Μιαούλη για την Πατρίδα είναι το ερέθισμα και η υποχρέωση να παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον».