Διήμερη εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σχετικά με τη χρήση υλικού αντιμετώπισης βαλλιστικών τραυμάτων.

Η εκπαίδευση και το υλικό αντιμετώπισης βαλλιστικών τραυμάτων ήταν δωρεά του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», για τις ανάγκες του προσωπικού που στελεχώνουν τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Η δωρεά υλικού αφορούσε  40  ατομικά κιτ διάσωσης μάχης, 4  ομαδικά σακίδια διάσωσης μάχης, πλήρως εφοδιασμένα, καθώς και αντιβαλλιστική ασπίδα, ενώ η εκπαίδευση αφορούσε την Τακτική Διάσωσης Μάχης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτικό οργανισμό “MEDUCATION”.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Ηλίας Αξιoτόπουλος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Ροΐδης, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες για την ευγενική αυτή προσφορά και διαβεβαίωσαν ότι οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν άοκνα και αδιάλειπτα, να προσφέρουν με το ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες.