Ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου υποδέχθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής / NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC) αντιπροσωπεία μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Η Αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George J. Tsunis και αποτελείτο από τον Senator Jerry Moran ως επικεφαλής, καθώς και τα μέλη του Κογκρέσου Senator John Boozman, Senator Katie Britt, Senator Kristen Gillibrand, Senator Bill Cassidy και Congressman Robert Aderholt.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες του Κέντρου. Επίσης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην πολυεπίπεδη Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ που εδράζεται στο κοινό όραμα των 2 Χωρών για ασφάλεια και σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην στρατηγική σημασία και αξία των υποδομών της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου και της Λάρισας στην παροχή σημαντικών διευκολύνσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και της Συμμαχίας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της αντιπροσωπείας, ο Διευθυντής του Κλάδου Στρατηγικής – Πολιτικής – Αμυντικού Σχεδιασμού και Δυνατοτήτων του ΓΕΕΘΑ Υποπτέραρχος (ΕΑ) Απόστολος Μητσόπουλος παρουσίασε θέματα αμυντικής πολιτικής καθώς και τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων, και ακολούθησε συζήτηση.